• wo, 02/10/2021 - 00:00

3 planten die populariteit winnen

In de afgelopen jaren zijn vooral de traditionele Monstera, de Ficus Lyrata en de Strelizia enorm populair geweest. Dit zijn echte klassiekers waar de woonbladen mee vol stonden en waar in de projectbeplanting veel vraag naar was. Op dit moment zijn er drie planten die enorm aan populariteit winnen. Dat zijn de Monstera Obliqua, de Caryota Mitis en de Philodendron Grey. 

De Monstera Obliqua is familie van de klassieke gatenplant. Deze plant heeft echter de gaten midden in het blad in plaats van aan de uiteinden en is afkomstig uit Midden Amerika. Het is een flinke klimmer. Al passen wij de Monstera Obliqua meer toe als hangplant.  

De Caryota Mitis is een palm die oorspronkelijk voorkomt in Azië en Australië. De geveerde, driehoekige bladeren lijken een beetje op een vissenstaart. De bijzondere bladeren geven deze palm een karakteristiek uiterlijk. Een plant die heel geschikt is om in een groep planten te plaatsen waar een stoere uitstraling vanuit moet gaan.

Minder bekend nog, maar zeker in opkomst is de Philodendron GreyDe Philodendron komt van nature voor in het tropische regenwoud van Zuid-Amerika en het Caraïbisch gebied. De meeste soorten zijn echte klimmers, die met behulp van lange ranken tegen andere bomen of rotswanden aangroeien.
Bekijk al het nieuws >